dilluns, 8 de setembre del 2014

Pigmalió




 Em diuem Sarai Peña Rodriguez i sóc estudiant de segon de batchillerat en IES Joanot Martorell, esta és la meua primera entrada en el blog i comentaré sobre l'obra teatral pigmalió.

 Mite greg:
Compte una llegenda mitològica grega que el rei Pigmalió va esculpir una estàtua amb la figura ideal de la dona. A Pigmalió li va agradar tant la seua obra que va voler que es convertira en un ser real. El desig va ser molt fort i va fer tot el que va poder per a aconseguir-ho. Va demanar ajuda a Venus Afrodita, la deessa de l'amor, la qual va col·laborar en que el seu somni es fera realitat. Així va nàixer Galatea, la seua dona ideal.

Efecte Pigmalió
L'efecte pigmalió, en Psicologia i Pedagogia, és un dels successos que descriu com la creença que té una persona pot influir en el rendiment d'una altra persona.

 L'efecte pigmalió es pot identificar de les maneres següents:
  Succés pel qual una persona aconseguix el que es proposava prèviament a causa de la creença que pot aconseguir-ho. 
Una profecia autocomplida és una expectativa que incita les persones a actuar en formes que fan que l'expectativa es torne certa.

Carácter i estil de vida
George Bernard Shaw va ser considerat per un dels grans de la Literatura universal, emmarcant d'esta manera el seu estil que ho distingia de la resta dels escriptors de la seua època. "El Capital" li va proporcionar una missió en la seua vida: predicar per més de 12 anys la doctrina de Marx i des d'una tribuna, tres vegades per setmana, parlava sobre la teoria filòsof materialista alemany.

Comprensió de l'obra
- Ser capaços d'entendre el llenguatge que empra la florista, ja que pertany a un llenguatge vulgar, amb molts errors.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada