dimarts, 17 de febrer del 2015

Valoració de l'exposició dels meus companys



Ja us he explicat la meua experiència amb la conferència i ara vaig a valorar als meus companys.
Les conferències que jo he vist la veritat és que m'han agradat.
Pense que tant els meus companys com jo mateixa hem fet un bon treball i hem treballat durament per a poder fer un bon treball i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos.
Com tots, al principi es posaven nerviosos, alguns més que uns altres, però conforme passa el temps i t'acostumes al públic, els nervis passen i acaba agradant-te la sensació d'estar davant de gent, que tots t'atenguen, i poder així ensenyar alguna cosa que tu has après.
Cap conferència ha sigut avorrida, totes han estat captant l'atenció dels companys a través de riures o simplement perquè el tema escollit i exposat era molt interessant.
No hi ha hagut cap especialment que m'haja agradat més que uns altres, simplement, tots m'han agradat per igual i felicite a tots els meus companys per la faena ben feta.

La meua experiència amb la conferència


Com vaig dir en la meua entrada anterior, us vaig a explicar la meua experiència sobre la conferència.
La tasca primera és llegir el llibre que tu vols exposar i açò porta uns quants dies ja que havia de triar què posar i què llevar, etc.
Una vegada has llegit i triat els temes de què vas a parlar, cal començar a resumir. Açò va ser una mica mes lent perquè no sabia quines idees posar quines sobraven i bé és una mica embolicat, la qual cosa em va portar una setmana i mitja almenys.
Al meu entendre el més costós és crear el power point, és un vertader embolic. Vaig tardar prop de dues hores, és una cosa que cansa perquè has de tenir molta concentració i saber escollir molt bé quines idees vas a plasmar en la pantalla i quines altres vas a desenvolupar conforme dónes la conferència.
El meu tema no era especialment molt complicat en el sentit de vocabulari tècnic sinó que eren moltes idees i havia d'enllaçar-les totes per a arribar a una conclusió convincent.
Ha sigut una bona experiència en el sentit que cada vegada que em toca exposar és com un entrenament per al futur i és una cosa que m'ajuda i em forma per a poder fer-ho cada vegada millor. M'he sentit molt bé i al final em va a agradar l'experiència d'exposar i tot.

El llenguatge del cos, relacions interpersonals


Aquestes dues últimes setmanes ens hem dedicat a preparar diverses conferències. A mi, en concret, m'ha tocat el tema "La comunicació del cos, relacions interpersonals".
Aquest llibre m'ha aportat molta informació sobre com actuem les persones en diverses situacions. És curiós com reacciona el cos humà o nosaltres mateixos davant situacions incòmodes o comprometedores.
Van haver-hi quatre apartats que em van agradar i van ser els que vaig triar per a la meua exposició, el primer apartat va ser la paraula i el silenci, com són d'importants en el nostre dia a dia i de necessaris.
Com a segon apartat vaig escollir la mà, òrgan de relació amb els altres. Tractava bàsicament d'en quines situacions i quin significat tenen els gestos que fem amb les nostres mans.
Un altre apartat que vaig triar va ser l'aparença, a través de la qual podem imaginar el caràcter o com és la persona.
I finalment, la comunicació, com ens relacionem a l'hora d'asseure'ns en la taula amb altres persones.
Ha sigut una bona experiència i un llibre que m'ha agradat en general.
En la següent entrada detallaré com va ser la meua experiència creant i traient idees per a la meua conferència.